Schoonheid overig.

Epileren:

Modelleren of bijwerken van de wenkbrauwen.


Harsen:

Het ontharen door middel van harsproducten bestaat al zeer lange tijd. Door te harsen verwijder je tijdelijk ongewenst haar. Het voordeel van harsen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haar met wortel en al wordt verwijderd. Met scheren krijgt u harde stoppels, omdat de haar in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. U moet ook regelmatig scheren, omdat anders de stoppels weer zichtbaar en voelbaar worden. Bij harsen blijven de haren 3 tot 6 weken weg (afhankelijk van de snelheid van uw haargroei). De haren komen zachter terug, omdat er een nieuwe haar moet gaan groeien. Sommige haren blijven weg, omdat het haarzakje is verwijderd en daardoor geen haar meer kan groeien. Dit is het geval bij regelmatig harsen.

Waar op te letten vóór een harsbehandeling:

Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn, bij voorkeur 0,5 – 1 centimeter. Het harsen is daardoor minder gevoelig en de kans op het afbreken van de haren wordt verkleind. De haren mogen ook niet te kort zijn, omdat dan de hars er dan minder “grip” op kan krijgen.

* Gebruik een peeling (scrub) de dag voor het harsen. Vooral bij korte haren, deze gaan dan rechtop staan en zijn beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op en/of in de huid liggen.

* Gebruik 24 uur voordat je gaat harsen geen bodymilk of olie. Door gebruik van vetten en oliën kan de werking van de hars sterk verminderen.

* Gebruik vanaf 24 uur voor het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA’s) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

* Douche na het harsen en niet ervoor.

Advies voor na het harsen:

* Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.

* Vermijd te strakke kleding op de huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.

* Als je aanleg hebt voor ingroeiende haren, pas dan regelmatig een peeling (scrub) toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24 – 48 uur na het harsen.

* Vermijd tot 48 uur na het harsen, te heet douchen/bad, zonnebaden/zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.

* Eventueel koelen met koude kompressen.

* De eerste 24 tot 48 uur geen deo met parfum/alcohol gebruiken (alleen bij oksels harsen).

* De eerste 24 uur geen geparfumeerde bodylotion gebruiken.

* Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA’s) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.


Verven:

Verven van de wimpers en/of wenkbrauwen.