Handen.

TIPS EN ADVIEZEN VOOR DE NATUURLIJKE NAGEL EN NAGELS MET GELLAK.

* Gebruik op de dag van behandeling geen handcrème of nagelriemolie.

* Gebruik voor de dagelijkse verzorging van uw nagels een nagelriemolie, dit is belangrijk om loslating door uitdroging te voorkomen en het voedt de natuurlijke nagel en houdt de nagelriemen soepel.

* De eerste 24 uur zijn de nagels met gellak nog kwetsbaar. De gellak hecht dan nog verder aan op je nagelplaat. Kijk in deze periode uit met haren wassen, schoonmaken of afwassen. Gebruik hierbij (nitril) handschoenen! Doe je dit niet, dan kan het zijn dat er luchtrandjes onder de gellak ontstaan. Dit geldt voor alle gellak merken. Uiteraard is gewoon baden of handen wassen geen probleem. Het gaat hier alleen om de agressieve stoffen die in shampoos, afwas- en schoonmaakmiddelen zitten.

* Als u uw nagels vaak stoot is dit een teken dat uw nagels te lang zijn, vijl de nagels met gellak dan iets korter met een kartonnen vijl (geen ijzeren vijl), de natuurlijke nagel kan met een diamant vijl gevijld worden.

* Gebruik bij het werken met bijtende schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen (bijv. terpentine, aceton, chloor, e.d.) of het werken in de tuin altijd huishoudhandschoenen.

* Gebruik uw nagels niet als gereedschap en werk niet te veel met de toppen van uw vingers, maar met de zijkant van uw duim en wijsvinger.

* Gebruik nagellakremover zonder aceton.

* Knip uw nagels met gellak nooit, deze zullen dan barsten.

* Peuter of trek nooit de gellak van uw nagel af. Doet u dat wel dan zal de natuurlijke nagel beschadigen.

* Als u uw gellak wilt verwijderen, doe dat dan niet zelf, maar laat dit professioneel doen.

* Uw natuurlijke nagels groeien normaal door, daarom is het belangrijk om tijdig een nabehandeling te laten doen.